Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дани Олмо блести при дебюта си в Барселона (ВИДЕО)

28 август 2024, 11:35 часа • 560 прочитания

Влизайки на "Естадио де Валекас", Барселона нямаше победа в последните си три мача срещу Райо Валекано, но най-накрая сложи край на това проклятие благодарение на звездното си лятно попълнение. Каталунците успяха да вземат трите точки след обрат с 2:1, за да продължат перфектното си в класирането в Ла Лига. Първите минути на двубоя обаче подсказаха, че това можеше и да не е така.

Звезден дебют на Дани Олмо осигури победата на Барселона

Домакините поведоха в резултата, когато изоставащият Унай Лопес някак си прати топката зад близката греда на Марк-Андре тер Стеген за първия си гол от 2023 година насам. По ирония на съдбата последният път, когато той намери мрежата, беше именно срещу Барселона. През второто полувреме Ханзи Флик подари на Дани Олмо дългоочаквания му дебют за "блаугранас", след като испанецът най-накрая бе регистриран в Ла Лига. Неговото включване в игра се оказа ключово, тъй като тези 45 минути промениха мача.

Изравнителният гол най-накрая дойде, когато Педри получи топка от Рафиня на точката за дузпата, овладя я добре и запрати кълбото във вратата, пазена от Дани Карденас. Райо Валекано усети, че натискът се увеличава и в крайна сметка се пропука за втори път,но този път ВАР ги спаси. Левандовски мислеше, че е вкарал, но фаул на Жул Кунде в подготовката доведе до отмяната на гола.

Барселона има нов герой и неговото име е Дани Олмо

Това отвори вратата за Олмо да бъде герой в дебюта си. Испанецът си създаде пространство в наказателното поле и въпреки че трима противникови играчи го затвориха, нанесе удар в далечния ъгъл за първия си гол с каталунската фланелка.

Победата означава, че момчетата на Флик имат три победи от три мача в Ла Лига в момента се намират на върха в таблицата, докато Райо Валекано е осми. Онзи ден пък Реал Мадрид постигна първата си победа за сезона, побеждавайки Валядолид с 3:0.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес