Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българин изкупи грешките си от Ирландия с впечатляваща игра пред погледа на сър Алекс Фъргюсън

20 октомври 2024, 12:46 часа • 1103 прочитания

Националният вратар на България Димитър Митов, който преди дни допусна 5 гола във вратата си срещу Северна Ирландия, изигра силен мач за неговия Абърдийн. В битка на върха "доновете" се изправиха срещу хайлендъра на шотландския футбол Селтик в 8-ия кръг на Висшата лига, и за малко не постигнаха невероятен обрат, завършвайки при резултат 2:2. 

Суперлативи за Димитър Митов в Шотландия

Въпреки че допусна 2 гола, българинът изигра ключова роля в това неговият тим да си тръгне с точката от мача, и получи суперлативи от медиите в страната Селтик поведе с 2:0 след голове на Рео Хатате и Кього Фурухаши в 24-ата и 27-ата минута. През втората част словенецът Естер Соклер върна "доновете" в мача с попадението си за 1:2, а след час игра Греъм Шийни бе точен за крайното 2:2. В 72-ата минута ВАР отмени попадение на Слободан Рубежич заради игра с ръка, което спря пълният обрат за Абърдийн. В самия край Митов показа отличен рефлекс, за да отрази удар с глава на Адам Айда. 

Всичко това се случи пред погледа на клубната легенда сър Алекс Фъргюсън, чиято знаменита треньорска кариера минава през славен престой в Абърдийн в периода 1978-1986. 

Във временното класиране Абърдийн и Селтик са с еднакви показатели – по 7 победи и 1 равенство, и са лидери в класирането, но "момчетата" водят по голова разлика. За "доновете" това е 10-ата поредна среща във всички турнири без загуба и фактически първи равен през сезона. Селтик пъ вече пострадаха, след като допуснаха 7 гола от Борусия Дортмунд в Шампионска лига

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес