Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Блатер: Нямаме резервен план за Сао Пауло

06 декември 2013, 06:30 часа • 13335 прочитания

Президентът на ФИФА, Сеп Блатер, коментира на конференция в Салвадор притеснителната и крайно неприятна ситуация със стадиона в Сао Пауло. Именно той ще приеме церемонията по откриването на Мондиал 2014 през лятото в Бразилия.

На стадиона трябваше вече да текат довършителни работи, а до края на месеца бе предвидено да се инспектира. Сега обаче срокът е удължен и трябва да е готов до средата на април.

Миналият месец тук загинаха двама от работниците при инцидент с падане на строителен кран. Според думите на Блатер няма резервен план при още един сериозен инцидент. Средата на април оставя много малко време за реакция ако се открият нередности при инспекцията, предвид началото на световното на 12-ти юни.

"Ще бъде готов в средата на април - трябва да се доверим на думата на домакините. Господ и Алах не желаят повече инциденти, както и ние, а реконструкцията трябва да стартира отново по най-бързия начин", заяви Блатер. 

Тъй като част от срещите ще се играят малко след един часа следобед, когато ще е най-голямата жега, то официалните лица и докторите ще решат дали да прекъсват двубоите периодично за лека почивка и приемане на течности от страна на играчите.

Блатер също обърна сериозно внимание върху подобряване условията на труд за работниците в Катар. Тези хора трябва да подготвят в срокове стадионите за провеждане на Мондиал 2022. Ще се търси отговорност от правителството, компаниите и лабораториите ако се случат инциденти. В момента условията на труд за над 1 млн. емигранти в Катар са покъртителни.

 

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес