Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бившият селекционер на Аржентина с остри думи към звезда на ПСЖ

22 юли 2024, 14:30 часа • 525 прочитания

Усман Дембеле бе един от най-добрите играчи на ПСЖ през изминалия сезон. Въпреки това французинът често бива критикуван заради завършващия си удар. Бившият мениджър на Аржентина Хорхе Сампаоли определи стила на игра на крилото като "аутистичен", докато анализираше представянето на Франция на Евро 2024. 

Сампаоли нарочи Дембеле

В интервю Сампаоли бе попитан за нивото на игра на френския отбор. Аржентинецът не се поколеба да използва остри думи по адрес на "петлите" и играч номер 10 на ПСЖ.

"Когато Дембеле е в предни позиции, другите играчи са като зрители, които наблюдават как ще завърши действието. Те знаят, че той играе като аутист: сам започва и завършва атаката. Дембеле не е в състояние да помогне на свой съотборник да блесне. Мбапе е отчасти същият", заяви Сампаоли.

Усман Дембеле

Това изказване на аржентинеца беше остро критикувано в социалните мрежи. С нарастващата полемика бившият треньор на Севиля трябваше да се извини: "Никога не съм имал намерение да се позовавам на аутизма. Извинявам се на всички. Просто исках да говоря за индивидуалността. В днешно време повече от всякога трябва да внимаваме с думите, които използваме."

Тази ситуация предизвика значително вълнение сред футболния свят и мнозина се надяват, че Дембеле ще продължи да се развива и да подобрява завършващия си удар. Въпреки критиките, той остава ключов играч за ПСЖ и бъдещето му обещава да бъде светло, ако успее да преодолее тези дребни недостатъци в играта си.

ОЩЕ: "Развод" с горчив привкус: Мбапе се готви да съди ПСЖ за 100 милиона

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес