Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивша звезда на Юнайтед обмисля да спре с футбола на едва 32 години

22 септември 2023, 18:21 часа • 1796 прочитания

Бивша звезда на Манчестър Юнайтед обмисля да сложи край на кариерата си. Става въпрос за вратаря Давид де Хеа. В момента 32-годишният испанец е без отбор, след като договорът му с „червените дяволи“ изтече, а двете страни не успяха да стигнат до споразумение за неговото подновяване.

Де Хеа иска да играе в голям клуб

Медиите в Англия съобщиха днес, че бившият испански национал сериозно обмисля да „окачи обувките на пирона“. Причината е, че той иска да продължи кариерата си в голям клуб, който да се бори за трофеи. За момента обаче предложения към него има само от по-скромни тимове, както и от такива от Саудитска Арабия.

🚨🚨🌕| JUST IN: David de Gea may 𝗥𝗘𝗧𝗜𝗥𝗘 if he does not receive an offer to be the first-choice goalkeeper at a major club....

Posted by Man United Newspaper on Friday, September 22, 2023

Давид де Хеа прекара 12 години на „Олд Трафорд“

Давид де Хеа обаче е категоричен, че финансовата страна не играе роля в определянето на следващия му отбор, и ако не си намери голям клуб е по-добре да сложи край на кариерата си. Испанският страж пристигна в Манчестър Юнайтед през лятото на 2011-та от Атлетико Мадрид срещу 25 милиона евро. Той записа 545 мача за „червените дяволи“ във всички турнири, в които успя да опази мрежата си „суха“ 190 пъти.

С Манчестър Юнайтед Давид де Хеа триумфира по веднъж във Висшата лига, Лига Европа и турнира за ФА Къп. Стражът спечели още два пъти Купата на Лигата и три пъти Комюнити шийлд.

Онази вечер Манчестър Юнайтед претърпя поражение от Байерн Мюнхен в груповата фаза на Шампионска лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес