Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивша звезда на "дяволите" избухна: Никой не иска да играе в този клуб, той е "гробище" за футболисти

02 септември 2024, 16:24 часа • 1018 прочитания

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед - Гари Невил, който в момента заема ролята на телевизионен анализатор, отново отправи сериозни критики към бившия си клуб след вчерашното тежко поражение в мача с Ливърпул, загубен с 3:0 на "Олд Трафорд". Подобно на предишия сезон "червените дяволи" започнаха сезона по ужасяващ начин, допускайки две загуби в първите три кръга от Висшата лига. 

Гари Невил с остра позиция за случващото се в Манчестър Юнайтед

"Най-големият проблем на Манчестър Юнайтед е, че сега топ играчите нямат мотивацията да отидат там", започна той. "През последните 10 години клубът се превърна в гробище за футболисти. Предимно идват тези, които са дошли с добра репутация, но не са постигнали успех. Това важи както за местни, така и за чуждестранни играчи."

"Когато се върнах от Валенсия, мисля, че през април 2016 година дойдох отново тук. Това беше един от последните мачове на Луис ван Гаал. Играехме с Кристъл Палас във вторник вечер и стадионът беше полупразен. Помислих си: "Това е сигнал". Днес, когато 5 минути преди края на мача 25 хиляди души останаха на стадион с капацитет 74 хиляди зрители, вече беше голям проблем за Тен Хаг. Това не може да продължава", заяви 49-годишният англичанин.

Ерик тен Хаг

Гари Невил нарочи Тен Хаг, но нидерландецът не се притеснява

"Мисля, че Тен Хаг ще има няколко месеца, за да адаптира новите играчи. В края на ноември Манчестър Юнайтед трябва да е над осмото място, а през декември - да е сред първите четири-пет. Ако Тен Хаг не класира отбора на тези позиции до Коледа, подгответе се за неприятности", завърши Невил, цитиран от "Труд".

Мениджърът Ерик тен Хаг обаче не се притеснява от този факт. След неделното поражение на "Олд Трафорд" нидерландецът заяви, че "червените дяволи" отново ще печелят трофеи, с което още повече си навлече гнева на феновете на английския гранд. Той добави, че Юнайтед са спечелили най-много трофеи след Манчестър Сити през последните години, а това не би било възможно, ако имаха проблеми, каквито твърдят феновете. Преди седмица Манчестър Юнайтед пак запя старата песен, след като допусна късна загуба срещу Брайтън.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес