Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без Роналдо: Португалия пак разкъса Люксембург, този път на 9 парчета (ВИДЕО)

11 септември 2023, 23:44 часа
Реклама

Португалия размаза Люксембург с 9:0 в двубой от шестия кръг квалификациите за Евро 2024. Защитникът Гонсало Инасио и централният нападател Гонсало Рамош вкараха по две попадения през първата част. След почивката Диего Жота се разписа на два пъти, а Рикардо, Жоао Феликс и Бруно Фернандеш, който направи феноменален мач, отчитайки се и с хеттрик от асистенции, също записаха имената си сред голмайсторите.

Така иберийците нанесоха нов разгром на тима от Великото херцогство, след като ги разнищиха и в първата среща между двата отбора. Те, които бяха без Роналдо срещу селекцията на Люк Холтц, безапелационно оглавяват група J с 18 точки и продължават без допуснато попадение в надпреварата. Люксмебург пък е на трета позиция с 10 пункта в актива си.

ДРУГ МАЧ: Хърватия премина през Армения и оглави своята група (ВИДЕО)

Останалите мачове

В останалите сблъсъци от същата група Исландия излъга Босна и Херцеговина в самия край и победи с минималното 1:0. Единственият гол в мача отбеляза Алфред Финбогасон в добавеното време на двубоя. Словакия пък на практика си осигури успеха срещу Лихтенщайн още в 6-ата минута, когато вече водеше с 3:0. Попаденията бяха дело на Давид Ханко, Ондрей Дуда и Роберт Мак. В среща от група D Уелс надви Латвия като гост с 2:0. Точни за "драконите" бяха Аарън Рамзи от дузпа в средата на първото полувреме и Дейвид Брукс в заключителните секунди.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес