Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барселона се измъчи срещу Атлетико, но грабна трите точки (ВИДЕО)

04 декември 2023, 00:28 часа • 2843 прочитания

Барселона се измъчи, но все пак победи Атлетико Мадрид в дербито на 15-ия кръг на Примера дивисион. Единственото попадение в срещата падна преди почивката и бе дело на бившия нападател на „дюшекчиите“ - Жоао Феликс, който е под наем при каталунците.

Бивш играч на Атлетико вкара за Барса

Барселона бе по-активният отбори и търсеше победата пред целия мач, докато играчите на Атлетико внимаваха да не допуснат попадение. Все пак такова падна в 28-ата минута на срещата, когато Жоао Феликс получи отлично извеждащо подаване в наказателното поле на съперника и с прехвърлящ удар матира Ян Облак.

Атлетико има за какво да съжалява

След почивката мадридчани започнаха да поглеждат по-смело към вратата на противника и стигнаха до няколко много добри положения, но резервният вратар на Барселона Иняки Пеня се отличи със страхотни спасявания.

𝗚𝗢𝗟𝗗

Posted by FC Barcelona on Sunday, December 3, 2023

В 80-ата минута Атлетико бе много близо до изравнителен гол, но ударът на Мемфис Депай бе избит от Пеня в напречната греда. До края на срещата не паднаха повече попадения и Барселона се поздрави с успеха.

Класирането в Ла Лига

След победата си Барселона събра 34 точки и се намира на трето място във временното класиране. Лидер е Реал Мадрид с 38. Втори е отборът на Жирона също с 38. Атлетико Мадрид пък са четвърти с 31 пункта в актива си.

Преди дни Барселона надви Порто в мач от груповата фаза на Шампионска лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес