Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барселона остава без голямата си звезда за мачовете срещу Байерн и Реал Мадрид

15 октомври 2024, 11:24 часа • 468 прочитания

Макар че Ламин Ямал разсея опасенията, че е получил сериозна травма при победата на Испания с 1:0 срещу Дания в събота, тестовете, направени в понеделник сутринта, показаха, че 17-годишният играч има проблем. По-късно от Барселона потвърдиха, че Ямал е разтегнал лявото си сухожилие и ще отсъства от игра, докато се възстанови.

Ямал пропуска неопределен период с контузия

Въпреки че почти изкара целия мач, Ямал беше заменен през второто полувреме с контузия, а по-късно беше забелязан да напуска стадион "Енрике Рока", куцайки. Преди съботния двубой той изигра 1014 минути от общо 1170 възможни, а в мача с Дания добави още 90 към тази бройка, което показва натоварването, на което е подложен 17-годишния талант.

Контузията на Ямал е обезпокоителна новина за отбора на Барселона, който се възползва от неговия блясък през този сезон. Европейският шампион с Испания вкара 5 гола и даде същия брой асистенции за отбора на Ханзи Флик през този сезон и е важна част от опитите им да подобрят миналогодишната си кампания без трофеи.

Каталунците не посочиха конкретна дата за завръщането на Ямал, но се надяват той да постигне бърз напредък. Барселона, който е лидер в Ла Лига, след като спечели осем от деветте си мача, приема Севиля в неделя вечер. След това каталунците се изправят срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига, а после приемат Реал Мадрид в Ел Класико.

ОЩЕ: Каталунската революция на Ханзи Флик: Възходът на Барселона и сблъсъкът с миналото

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес