Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барселона награждава шампион от Евро 2024 с нов дългосрочен договор

16 август 2024, 13:29 часа • 594 прочитания

Ръководството на Барселона ще награди шампион от Европейското първенство по футбол в Германия с нов дългосрочен договор. Става въпрос за 21-годишния халф на каталунците Фермин Лопес. В последната година офанзивният футболист се утвърди като важна част от състава на „балугранас“, а също така триумфира с националния отбор на Испания на Евро 2024 и Олимпийските игри в Париж.

Фермин Лопес ще получи и увеличение на заплатата

Според испанското издание „Мундо Депортиво“ Лопес ще получи 5-годишен договор, който ще го задържи на „Камп Ноу“ до лятото на 2029-та. Новото споразумение също така ще гарантира на младия полузащитник и по-голяма заплата. Спортният директор на Барселона Деко вече е говорил с агента на играча и се очаква новият контракт да стане факт съвсем скоро.

Фермин Лопес

Кариерата на Фермин Лопес

Фермин Лопес е юноша на Реал Бетис, но още на 13-годишна възраст се мести в школата на Барселона. Той преминава през всички формации на каталунците преди да стане част от първия отбор през лятото на 2023-та. До момента халфът има на сметката си 42 мача за представителния тим на „синьо-червените“ във всички турнири, в които се е отчел с 11 попадения и е направил 1 асистенция.

Вчера пък стана ясно, че синът на Роналдиньо е напуснал Барселона, за да подсили тим от Чемпиъншип.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес