Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барселона, Арсенал и Дортмунд не сгрешиха в топ 5 лигите на Европа, но италиански гранд се издъни (ВИДЕО)

24 август 2024, 22:03 часа • 911 прочитания

Очаквани победи, но и една изненада белязаха част от по-големите мачове в топ 5 първенствата на Европа в събота (24 август). Испанският колос Барселона, английският гранд Арсенал и немският тим Борусия Дортмунд записаха победи в своите първенства, но 7-кратният първенец на Европа Милан изненадващо загуби от Парма.

Ямал и Левандовски донесоха победа на Барса над Билбао

Ламин Ямал и Роберт Левандовски осигуриха победата на Барселона над Атлетик Билбао с 2:1 като домакин във втория кръг на Ла Лига. Каталунците продължават без грешка в шампионата, след като взеха победа и в първия кръг. Успехът обаче не дойде лесно, след като победният гол на Лева падна в заключителните минути на мача.

Арсенал надви Астън Вила за втори пореден успех във Висшата лига

Арсенал се справи с един от коварните съперници във Висшата лига Астън Вила, побеждавайки с 2:0 като гост. Леандро Тросар вкара в средата на втората част, а Томас Партей подсигури успеха с гол в 77-ата минута. "Топчиите" също записаха втори пореден успех от началото на сезона и продължават без грешка.

20-годишна резерва даде победен старт на Борусия в Бундеслигата

Отборът на Борусия Дортмунд пък откри кампанията си в немската Бундеслига с победа над Айнтрахт Франкфурт. "Жълто-черните" пречупиха съперника си в последната четвъртина на мача, когато 20-годишният английски нападател Джейми Биное-Битънс, появил се като резерва в мача, успя да вкара два гола за своя отбор.

Милан с нова издънка в Серия А

Италианският Милан обаче изненадващо загуби от Парма с 1:2 като гост. Ман вкара за домакините още във втората минута, а Кристиан Пулишич изравни в 66-ата минута след асистенция на Рафа Леао. Канчелиери обаче вкара нов гол за Парма 10 минути по-късно и остави Милан без победа в първите си два мача от новия сезон.

По-рано през деня издънка допусна и Манчестър Юнайтед, падайки от Брайтън. За сметка на това други два английски гранда - Манчестър Сити и Тотнъм, разгромиха опонентите си. Още спортни новини ще откриете в спортната секция на Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес