Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байерн се върна на победния път, 10 от Дортмунд устискаха ценен успех (ВИДЕО)

13 април 2024, 20:50 часа • 2967 прочитания

Байерн Мюнхен надви Кьолн с 2:0 у дома в двубой от 29-ия кръг на Първа Бундеслига. Баварците се върнаха на победния път след 3 срещи без успех във всички турнири и не допуснаха попадение във вратата си за първи път през последните 11 мача и не позволиха на Байер Леверкузен да стане шампион още днес.

Герейро и Мюлер блестят за Байерн

Преди почивката основният голмайстор на "червените" Хари Кейн на няколко пъти пропусна да се разпише, а красиво изпълнение на Рафаел Герейро в 65-ата минута даде аванс на миналогодишния първенец. В третата минута на допълнителното време Томас Мюлер се възползва от груба грешка в защитата на "козлите" и оформи крайното 2:0.

Леверкузен е на крачка от историческа титла

Байерн Мюнхен изостава на 13 точки от лидера Байер Леверкузен. Ако "аспирините" спечелят утре у дома срещу Вердер Бремен, ще спечелят първа титла в клубната си история. Кьолн е в зоната на изпадащите с 22 пункта.

ОЩЕ: Зрелище на "Емирейтс"! Арсенал и Байерн Мюнхен ще решат всичко на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

10 от Дортмунд устискаха победата срещу Мьонхенгладбах

В друг сблъсък от кръга Борусия Дортмунд излъга с 2:1 местния си съперник Борусия Мьонхенгладбах и запази шансове да се класира за Шампионската лига през следващия сезон. "Жълто-черните" имат 56 точки на пето място в класирането, докато Мьонхенгладбах е на 11-ата позиция с 31 пункта.

Марсел Забитцер блести за "жълто-черните"

Голове на Марсел Забитцер в 22-ата и в 28-ата минута от дузпа дадоха сериозен аванс в полза на Дортмунд. Малко преди почивката Максимилиан Вобер намали изоставането на своя тим. В 55-ата минута Карим Адейеми остави отбора си с човек по-малко. В допълнителното време Мьонхенгладбах пропусна да изравни чрез Томаш Чванчара.

ОЩЕ: Ново зрелище в Шампионска лига: Барса обърна ПСЖ в 5-голов спектакъл! (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес