Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байерн се поизпоти, но взе трите точки в Бремен (ВИДЕО)

06 май 2023, 21:35 часа • 1143 прочитания

Байерн Мюнхен се поизпоти, но все пак успя да вземе трите точки при гостуването си на Вердер Бремен. Двубоят завърши 2:1 за баварците, като и трите попадения в срещата паднаха в последния половин час игра. Победата бе изключително важна за тима на Томас Тухел в битката му с Борусия Дортмунд за титлата в Бундеслигата. Българският национал Илия Груев бе резерва в срещата, като се появи на терена в 77-ата минута.

Преди почивката двата отбора си размениха по няколко положения за гол, но до такъв така и не се стигна. В крайна сметка Байерн поведе в 62-ата минута. Джамал Мусиала асистира на Серж Гнабри, който прати топката в мрежата на Вердер.

Само десет минути по-късно баварците реализираха втори гол. Той бе дело на Лирой Сане, който се разписа след добро подаване на Мазрауи. Вердер успя да върне един гол три минути преди края на редовното време чрез Никлас Шмид, но силите на „бременските музиканти“ не стигнаха за нищо повече.

Победата е много важна за Байерн в борбата за титлата в Бундеслигата. Баварците продължават да са на първо място във временното класиране като имат 65 точки в актива си. Борусия Дортмунд е на втора позиция с 61, но и мач по-малко. До края на сезона в Германия остават още три кръга. Вердер пък са 12-ти с 35 точки.

Бундеслига, 31 кръг

Аугсбург – Унион Берлин 1:0

Борусия М – Бохум 2:0

Фрайбург – РБ Лайпциг 0:1

Херта Берлин – Щутгарт 2:1

Хофенхайм – Айнтрахт Фр 3:1

Вердер Бремен – Байерн 1:2

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес