Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байер Леверкузен се разправи с Байерн и вече докосва титлата (ВИДЕО)

10 февруари 2024, 22:57 часа • 3600 прочитания

Байер Леверкузен направи огромна крачка към спечелване на титлата в Германия, след като победи местния хегемон Байерн Мюнхен с категоричното 3:0 в мач от 21-ия кръг на Бундеслигата. Благодарение на успеха си „аспирините“ вече водят с 5 точки пред баварците 13 кръга преди края на шампионата.

Юноша на Байерн наказа баварците

Двубоят стартира по отличен начин за домакините от Байер, които поведоха още в 16-ата минута. Точен бе юношата на Байерн Мюнхен Йосип Станишич, който играе в тима от Леверкузен под наем от баварския гранд. До края на първата част повече попадения не паднаха и домакините се прибраха в съблекалните с гол аванс.

„Аспирините“ сгазиха шампиона

WHAT A WIN!!!!!!!! ⚫️🔴 BAYER 04 LEVERKUSEN ⚫️🔴 90+5' | 3-0 | #B04FCB #Bayer04

Posted by Bayer 04 Leverkusen on Saturday, February 10, 2024

Малко след старта на втората част Байер реализира второ попадение. То бе дело на Алехандро Грималдо, който се разписа след подаване на Тела. В петата минута на даденото от съдията продължение на срещата отборът на домакините направиха преднината си класическа след гол на Фримпонг.

След победата си Байер Леверкузен събра 55 точки в актива си и държи здраво първото място в Бундеслигата. Втори е тимът на Байерн Мюнхен с 50 пункта, а трети е Щутгарт с 40.

ОЩЕ: 134 дни до ЕВРО 2024: Нито Барса, нито Реал - кой клуб е с рекордните 19 европейски шампиони?

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес