Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атлетико прекъсна впечатляваща серия и изтърва златен шанс да се изкачи на върха (ВИДЕО)

04 ноември 2023, 00:22 часа
Реклама

Атлетико Мадрид прекъсна своята впечатляваща серия от 9 мача без загуба във всички турнири. "Дюшекчиите" допуснаха изненадващо поражение с 1:2 при визитата си на Лас Палмас в двубой от 12-ия кръг на Ла Лига. Кириан Родригес и Бенито дадоха комфортна преднина на домакините през второто полувреме. Почетното попадения за гостите реализира Алваро Мората в 83-тата минута.

Реклама

Така селекцията на Диего Симеоне, която бе спирана няколко пъти от гредите в този сблъсък, не се възползва от възможността да се изравни с Реал Мадрид и Жирона на върха в класирането. Атлетико остава на трето място с 25 точки - на 3 зад първенците. „Лос амарийос“ от своя страна са девети със 17 пункта.

ШАМПИОНСКА ЛИГА: Сити потрепери, но Холанд успокои страстите, Селтик измъчи Атлетико (ВИДЕО)

Атлетико Мадрид

Лас Палмас откри чрез Кириан Родригес

Първата част премина без 100%-голови ситуации. Най-интересното се случи в 23-тата минута, когато Гризман изведе Родриго Рикелме. Испанецът обаче беше блокиран от съперников бранител в последния момент. След почивката Лас Палмас стартира ударно. В 51-вата минута Алберто Морейро намери Кириан, който с премерен изстрел матира Облак за 1:0.

Мората можеше да донесе точка, но...

Атлетико опита отговори. Рикелме обаче бе спрян от вратаря Алваро Вайес и от гредите. В 75-ата минута Мунир Ел Хадади комбинира с появилия се като резерва Рамирес, за да може 28-годишният състезател да удвои. В заключителната фаза Мората намали изоставането на "дюшекчиите", а в добавеното време на двубоя уцели напречния стълб от близка дистанция.

ОЩЕ: 225 дни до ЕВРО 2024: По-зле от България – проклятието, което дебне над Норвегия 23 години

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес