Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арне Слот дебютира с победа срещу новак, Мохамед Салах над всички за Ливърпул (ВИДЕО)

17 август 2024, 16:27 часа • 1347 прочитания

Ливърпул постигна категоричен успех с 2:0 над новака Ипсуич при визитата си на “Портман Роуд” в двубой от първия кръг на Висшата лига. Над всички за мърсисайдци бе Мохамед Салах, който асистира на Диого Жота в 60-ата минута, а 5 по-късно сам сложи точка на спора. Така новият мениджър на "червените" Арне Слот дебютира с победа.

Салах с гол и асистенция в дебюта на Арне Слот начело на Ливърпул

През първото полувреме положенията не изобилстваха, въпреки че гостите владееха повече топката. В 19-ата минута Алисон Бекер трябваше да демонстрира рефлекс, за да спаси удар с глава на Грийвс. Домакините организираха няколко опасни контраатаки, които не съумяха да материализират, а в 45-ата минута Арнолд стреля далеч от целта от изгодна позиция.

ОЩЕ: Първи тежък удар по Арне Слот: Пропадна основната трансферна цел на Ливърпул

Ливърпул

Преобразен Ливърпул мачка след почивката

След почивката на терена излезе "друг" Ливърпул. Момчетата на Слот тотално доминираха и наложиха своето темпо. Диас и Жота опропастиха два добри шанса, но логичното се случи в 60-ата минута. Александър-Арнолд изведе Салах, който поднесе топката на Диого Жота, а португалецът не сгреши за 0:1. След 5 минути мачът на практика бе решен.

Двойно подаване между Салах и Собослай позволи на египтянина да удвои аванса на Ливърпул. До края на сблъсъка мърсисайдци пропуснаха няколко хубави шанса, а заслуженото трябва да се отдаде и на стража на Ипсуич Уолтън, който се отчете с важни намеси.

ОЩЕ: Притеснително: Ливърпул бави договора на един от най-важните си играчи

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес