Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Англия се измъчи срещу Словения, но триумфира в групата си и е на 1/8-финал на Евро 2024 (ВИДЕО)

25 юни 2024, 23:51 часа

Националният отбор на Англия се класира за 1/8-финалите на Европейското първенство по футбол, след като спечели своята група „С“. „Трите лъва“ не успяха да победят Словения в последния си мач от груповата фаза на надпреварата, но въпреки това завършиха на първо място в крайното класиране. Двубоят между двата тима завърши при резултат 0:0.

Реклама

Преди почивката двата тима не впечатлиха

Двубоят започна по-добре за тима на Словения, който можеше да стигне до гол още в петата минута, но ударът на Шешко бе спасен от Пикфорд. „Трите лъва“ опитаха да натиснат съперника си, но така и не стигнаха до нещо по-интересно пред вратата на Ян Облак.

В 20-ата минута Англия все пак реализира попадение чрез Букайо Сака. Голът на крилото обаче не бе зачетен заради засада на Фил Фодън малко по-рано. Футболистите на Гарет Саутгейт започнаха да атакуват доста по-яростно, но удари на Хари Кейн бяха спасени от стража на Словения.

Второто полувреме не предложи нещо различно

Англия имаше сериозен шанс за попадение в 58-ата минута, когато Гехи свали една топка км Букайо Сака, но ударът му със задна ножица срещна тялото на защитник на Словения. Малко по-късно словенците отговориха с изстрел от далечна дистанция, който премина покрай вратата на Джордан Пикфорд.

Четвърт час преди края на редовното време Деклан Райс опита да изненада Ян Облак, но не уцели вратата. До края на срещата двата тима си размениха по още няколко добри положения, но до го така и не се стигна и отборите трябваше да се задоволят с по една точка.

Класирането в група „С“ на Евро 2024

След равенството Англия събра 5 точки и оглави еднолично група „С“ на Европейското първенство по футбол. На втора позиция е съставът на Дания, който също направи хикс 0:0 с тима на Сърбия. „Червеният динамит“ е с 3 точки. Третото място е за отбора на Словения, който също е с 3 пункта в актива си, докато Сърбия си заминава от надпреварата с 2 точки.

По-рано днес страхотна Австрия шокира Нидерландия, спечели група "D" и се класира за 1/8-финалите на Евро 2024.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес