Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5-те нови правила за трансфери в Манчестър Юнайтед, които постави Джим Ратклиф

29 май 2024, 16:45 часа

Джим Ратклиф, който придоби 25% от акциите на Манчестър Юнайтед, наложи 5 нови правила, с които от клуба да се съобразяват при покупка на нови играчи. Той очаква от бъдещия треньор на "червените" да изгради състава си около неговите нареждания, пише британският таблоид The Sun.

Реклама

Манчестър Юнайтед не иска да създава "галактически" състав

Новите играчи, които отборът ще закупи, трябва да са на възраст до 25 години. Манчестър Юнайтед също няма да гони "галактически" състав от звездни играчи, какъвто бе създаден в Реал Мадрид преди години. Третото правило засяга стила на игра на "червените дяволи", който ще бъде определян от техническия директор Джейсън Уилкокс.

Джим Ратклиф

Мениджърът на Юнайтед няма да има пълната власт над трансферите

Управителният съвет на Юнайтед ще предостави на треньора списък с трима играчи, от които той да избира. Това следва правилото, че мениджърът ще има правото да посочи на кои позиции търси подобрение, но не да предоставя имена на конкретни играчи, които иска.

Към моментна треньорската позиция в клуба е несигурна, като се говори, че сегашният наставник Ерик Тен Хаг ще напусне клуба. Главни заподозрени за неговото място са Томас Тухел, Маурисио Почетино, Киърън Маккена и Томас Франк. Едно е сигурно, че който и да поеме длъжността на треньор, ще трябва да следва нововъведените от Ратклиф правила.

5-те правила на Ратклиф за трансферите на Манчестър Юнайтед: 

  1. Играчите трябва да са до 25 години
  2. Без привличане на големи звезди
  3. Да отговарят на стила на игра, заложен от техническия директор
  4. Треньорът ще избира от списък с трима играчи
  5. Треньорът не посочва желани имена, а позиции

ОЩЕ: На Тен Хаг не му пука: Ако Юнайтед не го иска, ще печели трофеи с друг отбор

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес