Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 от Арсенал загубиха точки срещу Брайтън, спорен червен картон беляза мача (ВИДЕО)

31 август 2024, 16:29 часа • 1158 прочитания

Арсенал и Брайтън завършиха 1:1 на “Емирейтс” в двубой от третия кръг на Висшата лига. Кай Хавертц откри резултата през първото полувреме. Деклас Райс получи дискусионен втори жълт картон в 54-тата минута и остави "артилеристите" с 10 души на терена. "Чайките" мигновено се възползваха от численото преимущество чрез Жоао Педро, който възстанови паритета.

Червен картон спря Арсенал

Възпитаниците на Микел Артета стартираха много силно срещата. Мартин Йодегор и Букайо Сака пропиляха добри възможности в първия четвърт час. Техният съотборник на врата Давид Рая също трябваше да демонстрира на какво е способен в 14-ата минута, за да спаси удар с глава на Минтех.

ОЩЕ: Мохамед Салах загатва за раздяла с Ливърпул след края на сезона

Арсенал

Кай Хаверц изведе Арсенал напред

Малко преди почивката Арсенал поведе в резултата. Сака се възползва от грешка в противниковата отбрана, за да изведе Хаверц, който безкомпромисно вкара за 1:0. Леандро Тросар пропусна да удвои в края на първата част. След паузата зрителите на "Емирейтс" станаха свидетели на любопитна ситуация.

Любопитен червен картон за Деклан Райс

Главният съдия отсъди нарушение на Деклан Райс срещу Велтман. Халфът на домакините бутна топката, с цел забавяне подновяването на игра, а веднага след това бе ритнат от Велтман. Реферът показа втори жълт картон на Райс и го изгони, а бранителят на гостите не бе санкциониран. Футболистите на Брайтън се възползваха мигновено от численото преимущество.

Педро изравни с прецизен изстрел в 58-ата минута. До края на мача най-чистото положение се откри пред Хаверц. Атакуващият състезател на "топчиите" обаче бе спрян от Вербруген. Така двата отбора прибавиха по точка в активите си и вече имат по 7 пункта.

ОЩЕ: Ливърпул на Арне Слот продължава победния си ход, Салах с нов гол (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес