Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 от Арсенал с първа загуба в Англия, а 10 от Милан с победа в Италия! Кейн с хеттрик при разгром на Байерн в Германия

19 октомври 2024, 22:04 часа • 465 прочитания

Английският гранд Арсенал допусна загуба от Борнемут с 0:2 като гост в мач от осмия кръг на Висшата лига. Уилям Салиба на практика провали мача за "топчиите", след като си изкара директен червен картон още в 30-ата минута, а 70' и 79' Кристи и Клуиверт от дузпа донесоха победата на "черешките".

Арсенал загуби от Борнемут във Висшата лига

Загубата е първа за Арсенал (подробен репортаж) през новия сезон в Англия, като тя оставя тима на трето място със 17 точки - на един пункт зад лидера Ливърпул и с равен актив с втория Манчестър Сити, като и двата тима са с мач по-малко. За Арсенал предстои домакинство тъкмо на Ливърпул в следващия кръг, докато Борнемут, който е 10-и в класирането, ще гостува на Астън Вила.

ОЩЕ: Обрат на "Олд Трафорд" върна Манчестър Юнайтед към победите в Англия (резултати)

Арсенал

Милан победи Удинезе с човек по-малко в Серия А

По същото време се изиграха още няколко интересни мача от топ 5 първенствата на Европа. Италианският гранд Милан също игра в намален състав за дълъг период от време, но все пак успя да победи Удинезе с 1:0 (подробен репортаж) като домакин в среща от осмия кръг на Серия А. Единственият гол вкара Самуел Чуквуезе в 13-ата минута.

Тижани Рандерс си изкара директен червен картон за "росонерите" в 29-ата минута, а в края на полувремето гол на Удинезе бе отменен от ВАР заради засада. През втората част гостите така и не стигнаха до изравнителен гол, с което Милан постигна четвъртата си победа през сезона, връщайки се към успехите след загубата от Фиорентина. Тимът е четвърти с 14 точки, а Удинезе е шести с 13 пункта.

Милан

Байерн Мюнхен разгроми Щутгарт в Бундеслигата с хеттрик на Кейн

Немският гранд Байерн Мюнхен пък постигна разгромна победа над Щутгарт с 4:0 като домакин в мач от седмия кръг на Бундеслигата. Първото полувреме не предложи голове, но през втората част Хари Кейн отбеляза хеттрик, а Кингсли Коман добави още едно попадение. Байерн е лидер в класирането със 17 точки, колкото има и РБ Лайциг, а Щутгарт е девети с 9 точки.

Ето какво направиха РБ Лайпциг и Байер Леверкузен в Бундеслигата (резултати)

Хари Кейн

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес