Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски ще раздава по 1000 гривни на всеки украинец (ВИДЕО)

26 октомври 2024, 15:06 часа • 1221 прочитания

Украинският президент Володимир Зеленски обяви във вечерното си видеобръщение на 25 октомври, че подготвя нова програма в помощ на украинското население, която трябва чувствително да облекчи гражданите на страната през настъпващите зимни месеци.

"Възложих на правителството от 1 декември да стартира нова програма, която ще бъде осезаема за всяко семейство в Украйна. Електронна поддръжка за всички наши хора – възрастни, деца, за всяко семейство в Украйна. Хиляда гривни на човек – това са няколко хиляди гривни на семейство, като парите могат да бъдат похарчени за украински стоки и услуги, включително за комунални услуги, електричество, билети за [държавната железница] "Укрзализница", за украински лекарства. Дадох също така указания тези пари да могат да бъдат изразходвани за украински книги и културни услуги. Те ще могат да се даряват и на военните – на доброволци или за дронове", заяви президентът.

Още: Зеленски отказа да приеме Гутереш заради визитата му в Русия

Той добави, че кабинетът на министрите ще подготви всички детайли по програмата и тя се предвижда да заработи от 1 декември.

"На 1 декември хората трябва да имат парите", каза още Зеленски.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес