Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски призна: Ситуацията на някои точки на фронта е много трудна (ВИДЕО)

19 февруари 2024, 23:15 часа • 5413 прочитания

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че ситуацията е изключително трудна в някои точки на фронта. Според него украинската армия е изправена пред една изключително трудна ситуация пред руските сили, които се възползват от закъсненията на западните страни в доставката на военна помощ за Украйна.

Още: Зеленски пристигна на фронтовата линия в Купянското направление (СНИМКИ и ВИДЕО)

"Ситуацията е изключително трудна в няколко точки на фронтовата линия, където руските сили са съсредоточили максимални резерви. Те се възползват от закъснението на военната помощ за Украйна“, заяви Зеленски и добави, че на украинските сили не достига артилерия и че те имат също нужда както от средства за противовъздушна отбрана за фронтовата линия, така и за оръжия с по-голям обсег.

За блокадите по границата с Полша

Зеленски изрази недоволство и от случващото се по границата с Полша. "Това, което се случва на западната ни граница, не може да се приеме като нещо нормално или обикновено. Нужна е ясна справедливост. Само 5% от нашия агроекспорт минава през полската граница. Всъщност ситуацията не е заради зърното, а по-скоро заради политиката. А край Купянск, близо до границата с Русия, където работи вражеската артилерия, новините от границата с Полша изглеждат просто нелепи. Необходими са общи решения, рационални решения, за да излезеш от тази ситуация. Решението е наше с поляците преди всичко и всички в Европа, които ги тревожи съдбата на Европа", каза още украинският президент.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес