Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски потвърди: Наредих на армията да подпомогне защитата на Бахмут (ВИДЕО)

07 март 2023, 01:30 часа • 13396 прочитания

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че е наредил на армията да намери сили за укрепване на отбраната на застрашения източен град Бахмут, който се превърна в епицентър на руските атаки през последните два месеца.

"Казах на началника на Генералния щаб да намери подходящи сили, за да помогне на момчетата в Бахмут. Няма част от Украйна, за която може да се каже, че може да бъде изоставена", каза Зеленски във вечерното си обръщение към нацията.

Следете развитието на войната в Украйна тук

"Днес изтече видео, в което украински войник е убит, защото изрича смело в лицето на врага "Слава на Украйна!". Искам всички да отговорим на тази агресия, всички обединени да извикаме "Слава на героя! Слава на героите! Слава на Украйна!", заяви той по повод изтеклото в интернет видео, в което се вижда разстрела на украински военнопленник. Зеленски бе категоричен, че отговорните ще бъдат открити и наказани. 

Зеленски заяви, че по време на днешното заседание на щаба е попитал военното командване относно по-нататъшното развитие на отбранителната операция в Бахмут – "Да се изтеглим ли или да продължим отбраната и да укрепим града?". Единодушното мнение е било да не се отстъпва и украинската армия да се подсили.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес