Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски даде пример как нещата с употребата на далекобойни оръжия срещу Русия се променят и ще се променят (ВИДЕО)

17 октомври 2024, 14:22 часа • 1343 прочитания

Не толкова много неща от плана за победа вече са били отхвърляни от западните съюзници. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски преди срещата на Съвета на ЕС за Украйна (специално направен формат заради войната в Украйна), след като му беше поставен журналистически въпрос защо се надява на западно одобрение на плана му, като така и така много от исканията вътре вече били отхвърлени.

Зеленски напомни, че има секретна част на плана, но и даде пример защо не е съгласен, че западните партньори на Украйна още са на позиция твърдо "не". Поискахме разрешение да получим и използваме западните оръжия с голям обхват срещу Русия - всички бяха против. След това започнахме да развиваме собствени оръжия с далечен обхват и (след като ги видяха в действие) повечето западни партньори почнаха да мислят как също да ни дадат такива оръжия и при какви условия. Сега трябва да "побутнем" още някои лидери напред и можем да го постигнем с единство, обясни украинският президент: Рюте обеща - на срещата в Рамщайн съюзниците ще обсъдят удари по Русия с далекобойни оръжия (ВИДЕО)

Относно плана за победа, Зеленски подчерта, че много хора сега дават идеи и той им благодари. Но украинският президент каза и, че най-голямото предимство на плана, който той и неговите сътрудници са изготвили, е следното - всичко зависи от желанието и волята на партньорите на Украйна, а не от желанието и волята на Владимир Путин.

Още: Думите не са достатъчни, трябва да увеличим военната помощ: Шарл Мишел след срещата си със Зеленски в Брюксел (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес