Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради мигрантите: Германия въвежда временен контрол на всички сухопътни граници

09 септември 2024, 17:48 часа • 1006 прочитания

Вътрешният министър на Германия Нанси Фейзър ще обяви въвеждането на временен граничен контрол по всички сухопътни граници на Германия.

Целта е страната да се справи с незаконната миграция и да защити обществото от ислямисткия екстремизъм, предаде Ройтерс.

Фейзър, която трябва да проведе пресконференция в късния следобед за пакет от мерки за сигурност, ще уведоми Европейската комисия за плановете, посочи още източникът.

Още: Официално: България подписа с Германия за ПВО комплекси IRIS-T

Германското правителство се консултира с основната опозиционна партия ХДС относно начините за ограничаване на миграцията пред лицето на обществената загриженост и след смъртоносното нападение с нож от сирийски кандидат за убежище миналия месец в град Солинген, отбелязва Ройтерс.

Германия споделя своята дълга над 3700 километра сухопътна граница с Дания, Нидерландия, Белгия, Люксембург, Франция, Швейцария, Австрия, Чехия и Полша.

Миналата година страната обяви по-строг контрол по сухопътните си граници с Полша, Чехия и Швейцария в отговор на рязкото увеличение на молбите за убежище за първи път.

 

 

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес