Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Загиналите и ранените след взривовете в Дагестан се увеличиха драстично (ВИДЕО)

15 август 2023, 06:31 часа
Реклама

Най-малко 12 души загинаха след взрив на 2 цистерни от общо 8, разположени на бензиностанция в Махачкала, Дагестан. 66 са ранените, 13 от тях са деца, а 10 от ранените са в тежко състояние, според официалната информация дотук, предава контролираната от Кремъл руска държавна информационна агенция ТАСС.

Друга руска агенция - "Интерфакс", която също е под контрола на Кремъл, съобщава за 27 загинали - информацията е на Дагестанския медицински център.

Първият взрив става в автосервиз, където пожарът обхваща 600 квадратни метра. Той обаче стига до близка бензиностанция, където става втори взрив.

Според Сергей Меликов, губернатор на Дагестан, все още се разследва какво е предизвикало трагедията. Огънят в автосервиза и бензиностанцията е ликвидиран - но все още пожарникарите се занимават с бензиностанцията.

ОЩЕ: Расте броят на загиналите при пожара в Махачкала, има опасност от втори взрив (ВИДЕО)

Слухове за далеч повече жертви

В руските канали в Телеграм излязоха данни за далеч повече пострадали. Цитиран е Дагенстанския медицински център, според който при взрива на бензиностанцията имало автобус с 35 души! А приближеният до Кремъл руски телеграм канал Baza написа, че имало 70 пострадали, 10 от които деца - това обаче беше преди да излезе официална информация.

Появи се и видео в социалните мрежи как очевидец снима от колата си избухналия първоначално пожар, когато втората цистерна избухва. Колата на човека е явно ударена от взривната вълна.

Вечер на взривовете в Русия: След нефтено находище гръмна и бензиностанция (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес