Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За кратко имаше опасения за нов случай на пострадал от "Новичок" в Солсбъри

13 юли 2018, 05:30 часа • 3832 прочитания

Полицията в Солсбъри започна разследване във връзка с пострадал човек в ресторант Zizzi, където е вечерял Сергей Скрипал преди да попадне в болница с отравяне с "Новичок", съобщи Sky News.

Засега е известно, че пострадалият е мъж на възраст около 30 години. От полицията заявяват, че са предприети всички мерки за безопасност и че не искат хората да се тревожат. Оттам допълват още, че в момента нищо не показва за явна опасност за населението, но гражданите са помолени да избягват мястото на инцидента.

Малко по-късно, в официално изявление британската полиция посочи, че става въпрос за фалшива тревога. Силите на реда бяха отцепили район, в близост до мястото, където пострадаха Сергей и Юлия Скрипал. Извънредните мерки за сигурност обаче вече са вдигнати.

Припомняме, че на 30 юни двойка британци бяха отровени с "Новичок" в съседния на Солсбъри град Еймсбъри. Беше установено, че те са били под въздействието на нервно-паралитични по вещество "Новичок", с което през март се отровиха бившият руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия. По-късно жената от Еймсбъри - Доун Стърджес, почина. От полицията смятат, че британците са намерили контейнери, в който "Новичок" е бил доставен. Британското министерство на отбраната обвини в Русия в смъртта на жената. Москва отрича обвиненията.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес