Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Върнаха Навални обратно в затвора, след като бе приет в болница

29 юли 2019, 16:45 часа

Руският опозиционен водач Алексей Навални беше изписан от московската болница, където беше лекуван от неизяснен здравен проблем, и беше върнат в затвора под стража, съобщи неговият личен лекар Анастасия Василиева, цитирана от "Reuters".

Реклама

По-рано стана ясно, че Навални, който беше преместен от затвора в болницата, вследствие на алергична реакция, може да е бил изложен на въздействието на "неизвестно химично вещество", каза неговият лекар, цитиран от AFP.

Навални излежава 30-дневна присъда лишаване от свобода заради провеждането на масов протест, след като властите блокираха изтъкнати опозиционни кандидати да участват в изборите в Москва. Неговата говорителка Кира Ярмиш в неделя заяви, че той е на лечение след "тежка алергична реакция", припомня БГНЕС.

Личният му лекар Анастасия Василиева, след посещението си в болница при Навални, по-късно сподели във Facebook, че той страда от подути клепачи и многобройни абсцеси по врата, гърба, торса и лактите. "Не можем да изключим, че кожата му е била изложена на токсин и е била повредена чрез неизвестно химично вещество от трети човек", каза тя, добавяйки, че Навални никога не е имал алергии.

OЩЕ ПО ТЕМАТА - ЧЕТЕТЕ ТУК!

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес