Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вучич: Могат да ме спрат само ако ме убият

23 август 2024, 19:31 часа • 2037 прочитания

"Може да ме убият, но няма да победят в Сърбия и революцията няма да успее." Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от официоза "Политика".

"Прокурори, съдии, учени се осмелиха да кажат истината и да се противопоставят на разказа на магната Драган Шолак и неговите политически слуги", каза държавният глава.

"Те излязоха с идеята, че за да осъществят революцията, трябва да ме убият. Много пъти съм казвал, че това е единственото им решение, защото никога не са искали да спечелят изборите и никога няма да спечелят. Може би ще ме убият, но да победят в Сърбия и да създадат революция, основана на лъжи и измами, да върнат хората в миналото, във времето на кражби, грабежи, изчезване на страна, те няма да могат да направят това. Бъдете спокойни и мирни“, заяви Вучич.

Още: Москва похвали Вучич: Предотвратил цветна революция в Сърбия

БГНЕС припомня, че през месец август десетки хиляди души протестираха в сръбската столица срещу откриването на литиева мина в долината Ядар от минната компания "Рио Тинто".

Вучич заяви, че протестите са "част от хибриден процес за извършване на цветна революция" и обвини опозицията в организиране на държавен преврат. Така и не стана ясно как така се прави революция с протест, уж подкрепян от Запада, срещу проект, който се движи от западна компания и за който се застъпва Германия.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес