Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Връщай се на работа, трябва да убиеш Христо Грозев: Дугин към убиеца на Путин

12 август 2024, 13:59 часа • 2084 прочитания

Руският философ Александър Дугин, който е приближен до Владимир Путин и е идеологът зад "руския мир", се обърна към убиеца Вадим Красиков, че го очакват съвсем скоро още задачи - цял списък с нови мишени. Красиков бе освободен преди дни при мащабна размяна на затворници и се завърна триумфално в Русия, където бе посрещнат с прегръдки лично от диктатора Путин.

Още: Идеологът на Путин: Йерусалим ще бъде руски или няма да го има изобщо

Ето на какво обърна внимание руското опозиционно издание "Агентство" - в телеграм канала си Дугин съветва Красиков да побърза с възстановяването си, за да се заеме с елиминирането на поне няколко души, сред които и българският разследващ журналист Христо Грозев.

Освен Грозев в този списък са изброени също:

  • администраторът на канала в Telegram "ВЧК-ОГПУ" (за който се смята, че е свързан с ФСБ) - за това, че, както пише Дугин, "се радва на всеки наш провал и публикува материали от нашите врагове";
  • бившият депутат от Държавната дума Иля Пономарьов, който от 2014 г. живее в емиграция и по-конкретно в Украйна;
  • началникът на Службата за сигурност на Украйна Василий Малюк;
  • началникът на кабинета на президента на Украйна Володимир Зеленски Андрий Ермак.

"Красиков, скъпи, почивайте си бързо, имаме толкова много работа", пише Дугин. "Като цяло, мисля, че списъкът е толкова огромен... Така че по-бързо се възстановявайте или дотогава кажете на колегите си как се правят тези неща."

Размяната на Красиков

Припомняме, че Вадим Красиков бе разменен на 1 август заедно с други 7 души, осъдени в европейски държави и САЩ за шпионаж и убийства, в замяна на 15 руски и западни граждани, осъдени в Русия.

Още: Руският идеолог Дугин: Избирането на Путин за президент е обред и ритуал, който му дължим (ВИДЕО)

Владимир Путин лично ги посрещна на летище Внуково в Москва с червен килим, придружен от прессекретаря си Дмитрий Песков, военния министър Андрей Белоусов и ръководителя на ФСБ Александър Бортников.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес