Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Воюваш за ДНР, няма пари: Рониш сълзи пред Путин (ВИДЕО)

14 май 2024, 10:13 часа
Реклама

Вече тече ликвидация, а от януари до днес са ни платили средно по 100 000 рубли (около 1100 долара), като всички ни уволниха на 30 април, 2024 година - 3000 души. "Обръщаме се към вас за помощ, защото всички власти ни игнорират и Вие сте единствената надежда за всички нас, които дойдохме от цяла Русия да защитим интересите на нашата родина". Това е основата на поредното сълзливо видео, записано от руски военни по адрес на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

Без пари за руски военни

Важната подробност в случая обаче е, че става дума за военни от формированието "Каскад" - а то е специално звено на МВР на т.нар. ДНР (Донецка народна република). С други думи, тези хора по същество са проруски сепаратисти, а не редовна руска армия.

Още: 10 години ДНР: Ракетен удар по празнуващи с автошествие в Донецк (ВИДЕО)*

Във видеото войниците се оплакват на Путин, че не са им платени по 195 000 рубли като участници в "специалната военна операция" (гнусното име на войната в Украйна, налагано от режима на Путин) - по толкова вземали месечно плюс още 45-50 000 рубли като "държавни служители на ДНР".

"И всички имаме семейства, заеми, ипотеки. Ние дори нямаме пари да се върнем у дома, защото бяхме уволнени на 30 април. А в Русия, извън територията на ДНР, в нашите родни градове изобщо не ни признават за военнослужещи и ни отказват да получим полагащите се социални и здравни придобивки", оплакват се руските военни, като твърдят, че дори не им признават статут на ветерани в "специалната военна операция".

Разстреля шестима руски офицери, докато спят: Издирва се руски войник от украински произход

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес