Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Военна иновация: Руснаци щурмували украинската армия в колички за голф (ВИДЕО)

16 юли 2024, 17:51 часа • 4757 прочитания

Най-малко пет руски колички за голф, натоварени с войници, направиха опит да щурмуват украинските позиции на фронта. Разбира се, нестандартният ход доведе до пълен провал на силите на диктатора Владимир Путин.

Украинските сили взривиха слабите превозни средства, спирайки атаката и вероятно нанасяйки тежки поражения на руснаците, съобщи Forbes.

Още: Украйна е унищожила най-малко 100 танка, които Путин определи като "най-добрите в света": OSINT анализатори

Катастрофата за руската армия е станала при източния град Купянск в Харковска област, където позициите на украинците са защитавани от 4-а танкова бригада, 30-а механизирана бригада, 100-тната бригада за териториална отбрана и др. Случилото се показва защо броят на жертвите от руска страна продължава да се покачва главоломно, както и на какво равнище е командването на частите.

Още: Оценка: Колосални руски загуби - офанзивата при Харков се оказа пагубна за Путин (ВИДЕО)

Дават на руските военни китайски и беларуски мотоциклети

Затруднявайки се да замени унищожените бронирани машини с нови - или новоизградени, или извадени от складовете - Кремъл оборудва все повече части с превозни средства от граждански тип, включително произведени в Китай коли амфибии Desertcross 1000-3, китайски и беларуски мотоциклети.

Срещу укрепените украински войски, подкрепени от артилерия и дронове, войниците, които се придвижват с всъдеходи и мотори, нямат шанс. Не без причина руснаците губят рекорден брой войници. Като цяло те са загубили над 70 000 души между 1 май и 30 юни - според британското разузнаване.

Още: Близо 700 хиляди руснаци са избягали от Русия от началото на войната и не са се върнали

Укрепването на всъдеходите и мотоциклетите с клетки против дронове, изглежда, не помага много, тъй като допълнителната броня забавя и без това недостатъчно мощните превозни средства, което ги прави по-уязвими за други форми на украинска огнева мощ.

Странното е, че някои руски войници възхваляват тези превозни средства. "Мотоциклетът все повече се превръща в част от списъка на основните превозни средства на фронтовата линия", твърди един от популярните руски военни блогъри.

Още: Ракети по столиците в Европа: Руската телевизия онагледи Третата световна война (ВИДЕО)

Дали си струва руският диктатор Владимир Путин да размени хиляда ликвидирани войници на ден за няколкостотин метра украинска земя, е въпрос, на който само той може да отговори. Засега обаче руската армия не показва признаци на отказ, пише Forbes, разказвайки за случая с количките за голф.

Още: Втори руски регион вече плаща по 100 хил. рубли за вербуване на познати и роднини във войната

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес