Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вода трябва, вода няма: Проблемите на руската армия

30 юли 2024, 10:36 часа • 2668 прочитания

"Има доставена вода. На призива за помощ се отзоваха предприятия от Санкт Петербург до Екатеринбург. Трябваше ни достатъчно вода за служещите на едно летище за един месец - това са 3300 литра: Кой ще диктува мира в Украйна: Русия се демилитаризира и хвърля всичко сега (ОБЗОР - ВИДЕО)

Но се оказа, че е необходима бутилирана вода за още 7 полка, общо 23 тона. Опитваме се да осигурим всички. И да. Дажбата от 1 литър бутилирана вода на ден не е само за пилотите. Това е норма в цялата армия, просто сега дори пилотите са включени в нея. Не знам, явно в страната няма вода и пластмасови бутилки. Може би всички комисии и депутати трябва да обърнат внимание на това?". Това пише в публикация на свързвания с руските ВВС телеграм канал Fighterbomber.

В момента, средната температура в Южна Украйна е 30-35 градуса по Целзий през деня и човек се нуждае от 7-13 литра вода дневно, ако извършва среднотежка или тежка физическа дейност (оценката е от технически доклад от 1959 година от Югоизточна Азия, където по онова време французите преживяват поражението в Диен-Биен-Фу - напомняме, че войниците носят оръжие, екипировка (бронежилетка, оборудване и т.н.) и не е някакво изключение постоянно да мъкнете двуцифрено число килограми към собственото си тегло, когато сте на фронта). А че руснаците закъсват за вода вече има не един сигнал - публикацията сега не е първият такъв случай: Няма вода за пиене, но ще завладява: Омагьосаният кръг за руската армия (ОБЗОР – ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес