Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВИДЕА: Гробище на руска военна техника при Угледар, взривове в окупираните земи

01 юли 2024, 14:32 часа

Взривове разтърсиха окупираните от Русия територии на Украйна на 1 юли.

Реклама

Голям пожар се е разгорял след няколко взрива в Нова Каховка – на окупирания ляв бряг на река Днепър в Херсонска област. Кадри, разпространени в социалните мрежи, показват гъст облак дим.

Пушек има и над окупираната Макеевка, Донецка област. Това се вижда от видеа, разпространени от местния канал „Моя Макеевка“. Какво точно се е случило на двете места – все още не е ясно.

Още: Белгород е без ток след атака с дрон по ключови подстанции (ВИДЕО)

Удар по руска военна колона

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са унищожили колона от руски окупатори в посока Угледар (Вухледар) в Донецка област. Става въпрос за сектора от фронта "Времеевски" - на границата между Донецка и Запорожка област. Въгледобивният град се намира на север от Павловка и южно от Водяне. През изминалото денонощие руснаците са извършили там 12 нападения - при Водяне, Константинивка и Макаривка, съобщиха от генщаба на Украйна тази сутрин.

Още: "Теории на победата" на Путин и Зеленски: Къде е Западът в уравнението? (ВИДЕО)

От разпространени кадри се вижда поразена руска бронирана техника - цяло "гробище". Вниманието привлича значителният брой унищожени мотоциклети. Не е ясно кога е извършен ударът.

Руското командване е изпратило окупаторите на мотоциклети в битката наравно с тежката техника, т.е. "съзнателно е хвърлило жива сила под украинския комбайн на смъртта без никакъв шанс за оцеляване", пише украинският журналист Юрий Бутусов.

Още: Руски войник уби баба си, намалиха му присъдата заради участието във войната (СНИМКА)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес