Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вечерната украинска сводка: Държим се в Соледар (ВИДЕО)

11 януари 2023, 19:25 часа
Реклама

Руснаците търпят тежки загуби и не успяват да овладеят Соледар, както и да прекъснат линиите за доставки. Боевете продължават. Това твърди в редовната си вечерна сводка Генералният щаб на украинската армия.

Украинският зам.-министър на отбраната Ана Маляр също публикува кратък пост в канала си в Телеграм: "След претърпените загуби, противникът отново направи ротация на силите, увеличи броя на наемниците от "Вагнер", опита се да пробие нашата отбрана и напълно да превземе града, но не успя".

Към 19:25 часа българско време, в Телеграм каналите на Евгений Пригожин ("Кепка Пригожина" и "Конкорд"), създателя на ЧВК "Вагнер", няма нова информация извън въпроси от различни медии към него и пояснение, че Пригожин не може да отговори в момента, но ще го стори веднага щом може: Показаха в снимки лъжата на Пригожин за превземането на Соледар . Половин час по-късно обаче руският олигарх се активизира: Соледар бил "освободен", след като руското военно министерство каза друго

ОЩЕ: Руското военно министерство отрече изявленията на Пригожин за превземането на Соледар

Междувременно украинският журналист Юри Бутусов, който е на място в Соледар, публикува призив в профила си във Фейсбук към всички дарители - да се събира подходяща термоекипировка за украинските войници там. Причината - много ниските температури, задържащи се под минус 10 градуса, заради които има случаи на измръзване на пръстите на ръцете и краката на военните.

ОЩЕ: Пригожин внушава, че Соледар е превзет. Украинците го опровергават (СНИМКИ и ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес