Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вече се наслушахме за "добрите руснаци", които после убиват украинци: Литва с остра реакция на руските опозиционери

05 август 2024, 14:12 часа • 2339 прочитания

Чувам да се говори за невинността на обикновените ("добрите") руснаци, но след това виждам обикновените руснаци да убиват обикновени украинци. 

Тези остри думи отправи литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис в отговор на изявлението на току-що освободения при размяна руски опозиционер Владимир Кара-Мурза, който в първото си интервю на свобода призова Запада да не налага санкции срещу цялата Руска федерация, а само по върховете на Кремъл. Литовският топ дипломат не се сдържа и написа в профила си в Х всичко, което мисли за т.нар. "добри" руснаци, които според Кара-Мурза не трябва да страдат от санкциите. Същите тези "добри" и невинни руснаци обаче подкрепят войната по всевъзможни начини, смята министърът и изрежда:

"Виждам обикновени руски майки да се сбогуват с обикновените си руски синове и да им пожелават успех в техните обикновени руски военни престъпления."

Още: Дмитрий Медведев заплаши разменените руски политически затворници

"Виждам обикновени руснаци да празнуват убийството. Виждам обикновени руски родители, които обличат своите обикновени руски деца във военни униформи и рисуват буквата Z върху картонен танк." 

"Виждам обикновени руснаци, които се събират, за да изобразят огромна Z на градския площад."

Накрая Ландсбергис завършва: "Относно тези "несправедливи" санкции срещу "обикновените руснаци"... Всичко, което забавя тоталната военна машина на Русия, ще има подкрепата на обикновените литовци. Каквото и да струва победата. Слава на Украйна."

Още: Христо Грозев е участвал в затворническата размяна: Разказа за Навални и за подменения списък (ВИДЕО)

Още: След размяната: Стана ясно къде е най-големият жив опозиционер на Путин (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес