Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Русия заговориха за нова специална операция: Ето каква

04 септември 2024, 12:24 часа • 3213 прочитания

Намаляването на населението в Русия е катастрофално и няма лесно решение на проблема. Необходима ни е нова специална операция. Това каза директорът на Руския централен икономико-математически институт Алберт Бахтизин в интервю за "Интерфакс".

Положението в Руската федерация е толкова зле в това отношение, че е необходимо да се проведе "специална демографска операция", обяви той. 

Още: Как да се спре демографската катастрофа в Русия: Да бъдат лишени жените от права и контрацептиви!

Спадът е катастрофален - "Губим по 500-600 хиляди души годишно и това представлява заплаха за националната сигурност предвид размера на територията ни и необходимостта от значителен брой хора, за да се поддържа икономиката", поясни Бахтизин. И призна, че е невъзможно проблемът с увеличаването на населението на Руската федерация да се реши по лесен начин.

Той смята, че трябва да се коригират "репродуктивните нагласи" и да се повиши раждаемостта в Руската федерация с 40–50%.

Още: Путин иска раждаемост: На студентките в Карелия ще плащат по 100 хил. рубли за родено дете

В същото време директорът на института очевидно не вижда като проблем факта, че Русия губи във войната в Украйна стотици души на ден - убити и ранени, така че да не могат да се върнат в икономиката като работоспособна сила.

Още: Руски кмет: Мъжът е длъжен да оре, жената - да ражда. Няма друга формула (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес