Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Русия вече арестуват и за дрехи в жълто и синьо

10 май 2023, 10:38 часа • 1897 прочитания

В Москва са задържани двама души за "неправилни" дрехи. един от тях е бил облечен с панталони в син и жълт цвят, а другият имал яке в същите оттенъци. Срещу двамата е изготвен протокол за дискредитиране на руската армия.

39-годишният Александър е задържан на 9 май, защото якето му било с жълт и син цвят. Ако бъде признат за виновен може да му бъде наложена глоба от 50 хил. рубли

В същия ден е задържан и 26-годишният Виталий от Волгоград, който носел панталони с "неподходящите" цветове. Той също е заплашен от глоба за дискредитиране на руската армия. 

Припомняме, че на 2 април 2022 г. 22-годишната Полина Мухачева бе арестувана  в центъра на руския град Киров заради зелена панделка, вплетена в косите й. Срещу момичето е съставен протокол за „дискредитиране на армията“ (чл. 20.3.3 от Кодекса за административните нарушения на Руската федерация), тъй като зелената панделка е сметната за символ на протест срещу войната в Украйна. Заедно с Мухачева са задържани още няколко души, също носещи ленти по себе си - със зелен, жълт или син цвят.

Арестуваха руснак, поправил колата си с жълто и синьо тиксо (СНИМКА)

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес