Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Русия помилваха сатанист, осъден на 20 години затвор за ритуални убийства на тийнейджъри: Награда за войната в Украйна

21 ноември 2023, 14:46 часа • 6188 прочитания

Пореден престъпник в Русия, излежаващ дългогодишна присъда за убийства, е помилван след като е воювал на фронта срещу Украйна. Този път става дума за Николай Оголобяк, член на банда сатанисти, осъден на 20 години затвор за зловещо убийство на тийнейджъри, който трябвало да остане зад решетките до 2030 г.

Преди 16 години 33-годишният сега Оголобяк принасял в жертва кучета и котки в кървави ритуали на гробищата. Един от подвизите му е свързан с изравянето на пресен гроб на момиче, гавра с трупа и последвалото му разчленяване. През 2008 г. заедно с бандата си той завлича в гората две момичета, напиват ги и ги заколват с ножове, след което разсичат телата им на части и изяждат сърцата и езиците им, пише руското издание 76.RU. По-късно убиват зверски още двама тийнейджъри - момче и момиче.

ОЩЕ: Руски младеж се застреля в Москва след като получи призовка за мобилизация (СНИМКА)

Оголобяк е осъден на 20 години затвор с максимално строг режим. Това обаче съвсем не пречи да бъде вербуван директно от затвора на фронта срещу Украйна, където воюва в отряда „Буря Z“, сформиран от затворници. В Украйна той е ранен и след това амнистиран.

Баща му потвърждава пред 76.RU, че синът му е останал инвалид и в момента живее с майка си в Ярославъл.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес