Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа
Реклама
 

В Русия мислят как жените задължително да раждат - законово

28 юни 2024, 22:56 часа • 4685 прочитания

Не може да си жена и да не искаш да имаш деца – закон, който да оформи точно тази забрана, се обмисля в Русия. Нещо повече – вече се работи по конкретен законопроект. Това заяви зам.-министърът на правосъдието в Руската федерация Всеволод Вуколов, цитиран от изцяло контролираната от Кремъл руска държавна информационна агенция ТАСС.

Реклама

Законопроектът е срещу "идеологията бездетна" - това буквално са думите на Вуколов, който обяснява, че се цели да се вдигне раждаемостта в Русия. "Активно работим да не допуснем идеологията child-free, която прокламира, че жените, особено младите, няма нужда да раждат", заяви руският зам.-министър в рамките на "международен" правен форум в Санкт Петербург.

От думите му, предадени от ТАСС, стана ясно, че всъщност няма да става въпрос за един закон, идеята е да има "система от закони". Засега обаче се чакали конкретни предложения.

Още: Традиционни руски ценности: Сатанинско шоу се проведе в Москва насред Великденските пости (ВИДЕО 18+)

Традиционни ценности

Вуколов обаче поясни, че понятието "традиционни ценности" ще бъде въведено в руския тълковен речник. Ще има точна дефиниция какво значи – работело се по проект за указ, който издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин да подпише.

"Трябва да вървим напред и да следваме нашата линия. Трябва да имаме определени принципи, като например необходимостта от укрепване на семейството, недопустимостта на произволна намеса от когото и да било в семейните дела, осигуряване на безпрепятствено упражняване на правата на членовете на семейството, осигуряване на брак между мъж и жена, признаване само на въпроси на равенството на правата на съпрузите в семейството, приоритета на семейното образование на децата, осигуряване на приоритетна защита на правата и интересите на непълнолетните и членовете на семейството с увреждания, недопустимостта на ограничаване правата на гражданите при сключване на брак и в семейните отношения въз основа на социална, расова, национална, езикова и религиозна принадлежност", каза Вуколов.

Русия и талибаните ще си сътрудничат в запазването на традиционните ценности (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес