Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В дни на катастрофи и атаки Путин винаги се крие: Каква огромна разлика със Зеленски!

21 август 2024, 07:00 часа • 2258 прочитания

В трудни за Русия времена, в дни на бедствия или терористични атаки Владимир Путин винаги се крие. Така и този път - вместо да отиде в Курска област, където навлязоха украинските сили и се водят боеве, хиляди местни жители се евакуираха, а други живеят през последните дни в убежища, руският лидер предпочете да посети други страни и отдалечени региони. Това коментира руският писател и журналист Дмитрий Биков, който е противник на режима на руския диктатор.

Предателство към собствения ти народ

"Ако това не е предателство към собствения ти народ, тогава не знам какво е предателство. Путин се страхува от Курск, както се страхуваше от всяка една гореща точка през годините", коментира Биков пред руската медия "Можем объяснить" (ВИДЕО най-долу в текста).

Още: Путин посети Беслан след дълги години игнориране на терористичната атака (ВИДЕО)

Путин направи огромна грешка като не отиде в Курск, заяви публицистът.

"По време на агресия президентът на страната не отиде да подкрепи населението си, а отиде в Баку - явно там задачите на Русия са по-важни и критични", заяви с насмешка писателят.

По същия начин Биков коментира и посещението на Путин на 20 август в Беслан - цели 20 години след терористичното нападение, при което загинаха 333 души, от които 186 деца. 

Още: Путин посети Беслан след дълги години игнориране на терористичната атака (ВИДЕО)

"Той и в Беслан се появи навремето чак когато всичко свърши. И сега, 20 години по-късно, той отиде да се покае на гробовете на бесланските деца, прекръствайки се докато стоеше на колене. И навремето - пристигна в града след като бяха отминали всички събития, а не когато беше необходим, когато присъствието му можеше да бъде решаващо."

По същия начин, смята Биков, Путин ще отиде в Курска област едва когато всичко приключи и градът бъде "наполовина разрушен - при това именно от руските войски, защото това е техният стил на водене на война", отбеляза той.

Каква фрапираща разлика със Зеленски!

Това поведение на Путин прави особено впечатление на фона на действията на Володимир Зеленски.

Още: Предайте се, всички пътища са отрязани: Украинското разузнаване към руските военни при Сейм

Президентът на Украйна отиде на предната фронтова линия - въпреки че охраната му е много по-слаба, той просто няма толкова хора като Путин, за да си осигури личната безопасност, казва журналистът. При това Зеленски не избяга от Киев и се снимаше на улица "Банкова" (където е разположено украинското президентство) по време на обстрелите.

Зеленски посещава фронта, където раздава награди на военните. За разлика от него Путин сега лети до Баку, където явно е главната руска фронтова линия, казва писателят с ирония.

В исторически план понякога агресорът е бил оправдаван, поне косвено, ако е  проявявал някаква лична смелост, смята писателят. "Но не и в случая с руското правителство - неговото присъствие на предна линия не е било регистрирано дори по време на Втората световна война. Въпреки че имаше и такива легенди, но в действителност Сталин не отлетя дори в победения Берлин, независимо какво показва филмът "Падането на Берлин"", завършва Биков.

Още: Подоляк: За руснаците войната вече не е тв шоу. Путинската армия воюва в Русия

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес