Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна заземи поне 2 руски Су-34, Русия порази система М270 (СНИМКИ и ВИДЕО)

14 юни 2024, 19:15 часа • 6564 прочитания

Масираната украинска атака с дронове срещу руското военно летище в Морозовск е нанесла сериозни поражения. Това показват сателитни снимки, които анализатор на публичната разузнавателна платформа OSINT публикува в социалната мрежа "X": Пожар в бюрото на руските военни самолети "Сухой", Русия стреля с "Кинжал" по Киев (ВИДЕО)

Щетите в Морозовск

От снимките се вижда, че е поразен хангар, вероятно използван за поддръжка, в който има поне два руски военни самолета "Сухой". Анализът на OSINT сочи, че това са Су-34. Именно с тях руснаците извършват масирани бомбардировки с авиационни бомби, което им даде сериозно предимство в боевете през последните месеци - първо в Авдеевка, след това и на други места на фронта. Не е напълно ясно колко самолета са в хангара - изглежда, че са поне 2 - а следи от огън има и извън хангара, по пистата. Ударена е електрическа подстанция в близост до хангара.

Припомняме, че руското военно министерство съобщи за 70 свалени дрона в Ростовска област, където се намира Морозовск - от сателитните снимки е ясно, че това не е било всичко. А ръководителят на ГУР (Главното разузнавателно управление на Украйна) генерал Кирило Буданов обеща в интервю за The War Zone Wire, че ще има нови атаки срещу руското военно летище и база: При 87 украински дрона в Русия: Руска авиобомба ли порази Шебекино? (ВИДЕО)

Русия също нанася точни удари

Излязоха и геолокализирани кадри, показващи какво е направила една от трите руски балистични ракети "Искандер-М", изстреляни горе-долу по същото време, по което стана факт украинската атака срещу Морозовск. Ракетата е уцелила американска система за залпов огън М270. Ударът е в Запорожка област.

М270 е по-тежкият събрат на HIMARS - тя носи и може да изстреля едновременно 12 ракети, докато HIMARS е с 6 ракети, но е по-мобилна:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес