Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна удари военна база с ATACMS и дронове: Има загинали и ранени руски военни (ВИДЕО)

21 май 2024, 15:50 часа
Реклама

Атаката на украинските въоръжени сили в Свердловск (Довжанск) в окупираната от руснаците Луганска област на Украйна (т.нар. "ЛНР") е засегнала база на руски военни. Трима от тях са убити, а четирима са ранени, съобщи независимият Телеграм канал ASTRA.

Реклама

Още: Взривове в окупираната Луганска област: Руски военни бази ли са поразени, или склад с гориво? (ВИДЕО)

Разминаващи се версии

Ударът в индустриалния град е станал снощи, 20 май. По-рано украинският журналист Денис Казански съобщи, че са поразени руски военни бази в Ровенки и Свердловск. А назначеният от руснаците "ръководител" на т.нар. Луганска народна република Леонид Пасечник заяви, че бил повреден склад с гориво и смазочни материали.

Повредена е и жилищна сграда, а петима цивилни граждани са ранени, става ясно от информацията на ASTRA. Според Пасечник пък пострадалите са 8.

Той заяви, че нападението срещу града на 20 май е било извършено с помощта на ракети АТАСМS с касетъчни боеприпаси и отделно с дронове.

Още: Ето това е "точност": 3 месеца - 53 руски авиобомби по самата Русия

"Въпреки заплахата от нов обстрел - пожарникарите бързо потушават пожара. Убеден съм, че служителите на Следствения комитет, които също са работили на мястото на ракетния удар, ще дадат правилна оценка на нападението от страна на украинските въоръжени сили. Поръчителите и извършителите на това престъпление ще бъдат наказани!", закани се Пасечник.

Само че авторитетната независима медия ASTRA установи, че основният удар е паднал върху руската военна база на улица "Чайковски". Трима военнослужещи са загинали, четирима са били ранени.

Още: ПВО за Украйна: Германия е събрала 1 млрд. евро в световна инициатива

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес