Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна удари щаба на Руския черноморски флот в Крим (ВИДЕО)

22 септември 2023, 14:33 часа

Успешен удар по сградата на щаба на Руския черноморски флот в Крим е успяла да осъществи Украйна.

Реклама

Че има атака стана ясно по-рано през деня: Севастопол и Крим под димна завеса: Движението по Кримския мост пак е спряно

Потвърждение за удара даде губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев в канала си в Телеграм. Информацията за пострадали се уточнява, добавя назначеният от руснаците управник, но вече се появиха данни за поне шестима ранени. Телеграм каналът "Николаевский Ванек" твърди, че към мястото на удара са се отправили 25 линейки, а РИА Новости в канала си в Телеграм цитира военното министерство на Русия, което засега съобщава за 1 убит военен - всичко това обаче са първоначални данни. Развожаев предупреди и, че може да има още една атака, но малко по-късно написа, че опасността преминала.

Губенаторът написа и, че не трябва да се публикуват снимки и видеа - нещо, което изобщо не се спазва от руските телеграм канали, а украинските профили в социалните мрежи моментално вземат видеата и снимките и ги "архивират" за вечността:

Руснаците "успешно" се бранят

Интересното в случая е, че "Николаевский Ванек" твърди, че сирените за въздушна тревога се включили 30 минути, след като ударът е бил нанесен. Отделно, руският губернатор на Крим Сергей Аксьонов написа по-рано в профила си в Телеграм как руското ПВО свалило крилати ракети - неуточнен брой:

Че ударът е много тежък личи и от образувалите се задръствания:

На всичкото отгоре, сутринта руското военно министерство обясни в своя телеграм канал (отново това е архивирано от украински профил в Twitter, един от най-изкъсо следящите войната), че била свалени една управляема украинска ракета и два дрона - "пресечен е опит на киевския режим да бъде извършена терористична атака", казват от министерството. Горните видеа ясно показват колко точно добре са се справили руснаците:

(КАРТА) Освен това, има данни за експлозия до Бахчисарай - там има разположена руска военна част.

Сателитни СНИМКИ разкриха нова руска лъжа: Украински удар в Крим е право в целта

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес