Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна удари косвено руската армия - със саботаж на жп линия (СНИМКА)

12 септември 2024, 15:51 часа • 1157 прочитания

Украинското Главно разузнавателно управление (ГУР) и Силите за специални операции са извършени саботаж на железопътния участък Стари Оскол - Валуйки в Белгородска област на Русия. Това е станало чрез миниране и взрив на 10 септември.

Дерайлирал влак

Новината съобщава източник от специалните служби, цитиран от УНИАН, както и източник на изданието "Бабел". В резултат на успешната операция е дерайлирал товарен влак, който е осигурявал логистичните нужди на руската армия.

Според източниците - след взрива на железопътния път 11 вагона и локомотивът на товарния влак са излезли от релсите и са се преобърнали. "Посочената железопътна артерия е парализирана, редица пътувания на влакове са отменени. Работата по отслабването на държавата агресор Русия продължава“, подчертава източникът на агенция УНИАН.

Операциите на ГУР срещу Русия

По време на операция в Черно море пък военнослужещи от специалните сили на ГУР унищожиха руски боен самолет Су-30СМ. Падналият в морето изтребител е принадлежал на 43-ти отделен морски авиационен полк на руските Въздушно-космически сили, който е базиран на летището на град Саки в окупирания Крим.

Припомнете си подробности: Украинското разузнаване свали руски изтребител над Черно море (ВИДЕО).

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес