Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна свали всички дронове през нощта, но ракети поразиха Одеса (СНИМКИ и ВИДЕО)

30 октомври 2023, 09:56 часа

Украинските въоръжени сили свалиха всички 12 дрона иранско производство клас "Шахед", изстреляни от руснаците през нощта срещу 30 октомври. Свалени са и две въздушни ракети X-59 през нощта, съобщиха Военновъздушните сили.

Реклама

Изстрелването на ракетите Х-59 е извършено от вражески самолети от въздушното пространство на Запорожка област, а "Шахед"-ите са летели от югоизточно направление - Приморско-Ахтарск в Русия.

"Всички 14 вражески въздушни цели бяха унищожени в рамките на Николаевска, Херсонска, Кировоградска, Черкаска, Житомирска, Хмелницка и Днепропетровска област", съобщават украинските ВВС.

Поражения в Одеса

Само че има и доста нанесени щети. В близост до Одеса е ударен завод за ремонт на кораби, съобщи депутатът Олексий Гончаренко, цитиран от "Украйна Сейчас". Там е имало експлозии. Военновъздушните сили на Украйна отбелязват, че ракетите са били балистични и са изстреляни от временно окупирания Крим. Има информация за 6 изстреляни ракети "Оникс".

Още: Войната в Украйна: Военната помощ от САЩ, страх от исляма в Русия и удар в Крим (ВИДЕО)

„Телеграм“ каналът „Кримски вятър“ публикува видеа от изстрелването на ракети „Оникс“ от полуострова към региона на Одеса. Едно от изстрелванията е станало в 9:34 ч. местно време край Саки, но то е било с ракета „Искандер“, казват източници на канала. Останалите изстрели са били с „Оникс“. От тях също има видеа – например от Симферопол:

Отломки от ракети в Днепър

Две ракети са били свалени над Днепропетровска област на Украйна през нощта, заяви началникът на областната военна администрация. Отломки от тях са паднали в района на Днепър. Повредени са пететажна сграда, частна къща и автомобил. Няма пострадали.

В Хмелницка област също съобщиха за работата на противовъздушната отбрана. И там няма пострадали.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес