Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна порази руско ПВО подразделение край Ейск: Независим руски източник*

21 юни 2024, 14:06 часа
Реклама

През нощта на 21 юни ракета е ударила казармата на руско военно подразделение за противовъздушна отбрана край Ейск, Краснодарския край. Девет военнослужещи са ранени, съобщава независимият руски Телеграм канал ASTRA, позовавайки се на източници от службите за спешна помощ в региона.

Още: ВСУ удариха 4 петролни завода и радар, руснаците свалиха свой хеликоптер (ВИДЕО)

Руските власти мълчат

По-рано днес стана ясно, че украински дронове са поразили военното летище край Ейск. Властите запазиха мълчание какво точно става на авиобазата - съобщиха само за пожар в петролна рафинерия: Горят като клечки: Украински дронове съсипват руски петролни мощности и военно летище (ВИДЕО).

"През нощта на 21 юни в село Воронцовка в Краснодарския край неидентифицирана ракета е поразила казармата на военно поделение 33859. Наблизо се намира Воронцовският полигон. Сградата на казармата е повредена, ранени са 9 руски военнослужещи", гласи съобщението на ASTRA. * Денонощие по-късно бяха публикувани и сателитни снимки, потвърждаващи удара:

Излязоха и снимки за конкретен поразен обект при удара - пункт за управление и база за съхранение на дронове "Шахед", като руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA посочва, че става въпрос за попадение с украински ракети:

Нито местните власти, нито Министерството на отбраната на Русия съобщават за ракетно нападение срещу военното поделение за противовъздушна отбрана. Общо, по данни на руското МО, силите за ПВО в Краснодарския край са отблъснали атака от 43 безпилотни летателни апарата тази нощ. В Крим те били дори повече - 70, ако се вярва на властите в Москва: Една от най-масираните атаки с дронове: Русия твърди, че е свалила над 100 за една нощ (ВИДЕО).

Групата за наблюдение "Кримски вятър" потвърди, че военното съоръжение в Ейск е пострадало, като на сателитни снимки ясно се виждат следите от пожара.

* Заглавната снимка е илюстративна.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес