Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна отрече да е атакувала петролна база в Русия

02 април 2022, 02:45 часа • 2962 прочитания

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов отрече въоръжените сили на страната му да са атакували петролна база в намиращия се близо до границата руски град Белгород, предаде Асошиейтед прес.

По-рано Москва обвини Киев за предполагаемото нападение. Руските власти казаха, че украинските военновъздушни сили са ударили два пъти тази сутрин склада за гориво, където е избухнал пожар. Подробностите около случая не са потвърдени от независим източник, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Следете в реално време ситуацията в Украйна тук.

"По някаква причина те казват, че ние сме го направили, но фактически това не отговаря на действителността", заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна по телевизията. Смята се, че инцидентът ще навреди на мирните преговори между Москва и Киев, смятат анализатори.

Пожарът в петролната база вече е изгасен. Няма пострадали хора, съобщи междувременно руското министерство на извънредните ситуации, цитирано от ТАСС.

Британското министерство на отбраната обаче смята, че пораженията в петролната база ще повлияят негативно на логистиката на руските войски, които се бият в областта на град Харков.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес