Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна е поразила 3 петролни склада в Русия за една нощ: Независим руски източник (ВИДЕО)

18 юни 2024, 09:50 часа
Реклама

Не един, а два петролни склада в Азов (Ростовска област на Русия) са били атакувани от украински дронове през изминалата нощ. Удар има и по петролна база в Краснодарския край.

Нападение в Ростовска област

Независимият Телеграм канал ASTRA установи, че в пристанище Азов безпилотни самолети са ударили петролните терминали на "Азовпродукт" и "Донтерминал". В първия случай дрон е паднал в резервоар за нефт, като е предизвикал теч и пожар. Във втория случай безпилотна машина е попаднала в празен резервоар. Той е частично разрушен. Няма пострадали.

Още: Пак прегоря: Руски цистерни с гориво пламнаха след украинска атака (ВИДЕО)

Губернаторът Василий Голубьов призна: "В Азов, в резултат на атака с дронове, се запалиха цистерни с петролни продукти. По предварителни данни - няма пострадали. Звеното на Министерството на извънредните ситуации организира гасене на пожара. Началникът на областното управление по гражданска защита и извънредни ситуации отиде на място", написа той, а междувременно се появиха данни, че пожарът от ударите е обхванал район от 3200 квадратни метра, а след това - 5000 квадратни метра.

Удар в Краснодарския край - има пожар

Друга петролна база е била атакувана тази нощ в района на Темрюк - в Краснодарския край на Русия, съобщават източници на канала.

Около полунощ на 18 юни жителите на Темрюкския район съобщаваха за взривове в социалните мрежи. До този момент обаче няма официална информация от властите в региона или от руското Министерство на отбраната.

Според ASTRA е бил атакуван терминалът за претоварване на течни нефтопродукти и химически товари на "Югнефтехимтранзит" в село Чушка. Избухнал е пожар и са били повредени тръбопроводът и техническите помещения. Няма пострадали, казват източници от службите за спешна помощ в региона. Нападението е било извършено с украински ракети "Нептун".

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес