Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинско отмъщение: Избити руски военни от частта, отговорна за разстрела на 9 украинци (ВИДЕО)

15 октомври 2024, 10:15 часа • 1739 прочитания

Видеокадри, показващи как бойци от 82-ра въздушнодесантна щурмова бригада и 95-та десантно-щурмова бригада на украинската армия са избили група руски войници, членове на 155-та бригада на руските военноморски сили (ВМС) привлякоха вниманието и на колумниста на Forbes Дейвид Акс.

Видеокадрите са от Курска област и според Акс са доказателство, че украинците бързат да отмъстят за безжалостно избити предали се свои другари. Става въпрос за 9 украински оператори на дронове, които бяха хванати от руснаците след офанзива при село Зелени път, Кореневски район в Курска област (КАРТА).

Още: Още 9 разстреляни от руснаците украински военнопленници, сред тях оператори на дронове

"Това бяха копелетата от 155-та бригада на руската морска пехота на Тихоокеанския флот, които особено обичат да парадират с "подвизите си". А именно: малтретиране на затворници, както и разстрел на онези украински военнослужещи, които, попадайки в безнадеждна ситуация, се предават. Затворниците по света са защитени от закона на войната - Женевските конвенции. Но на руснаците не им пука много за международното хуманитарно право, затова грубо и цинично го нарушават. Когато обаче се срещнаха в битка с украинските десантчици, всички бяха унищожени. Същата съдба ще очаква и други войници от тази бригада" - това съобщение, гарнирано с видео, публикуваха в официалния си телеграм канал от 95-та украинска десантно-щурмова бригада, която е взела участие в изтреблението на руските морски пехотници заедно с 82-ра бригада.

Украинците особено силно мразят руските морски пехотинци от 155-та бригада, посочва Акс в материала си за Forbes, като напомня, че точно 155-та бригада най-вероятно обезглави четирима украинци през август, 2024 година. Акс обаче напомня, че такива акции на отмъщение не значат, че цяла военна част на противника, да не говорим бригада, е победена. Той обръща внимание и на терена при Зелени път, Любимовка и Новоивановка – доста гори и хълмове, което облагодетелства атакуващите, защото е трудно да се изграждат защитни укрепления: Руска вечна дружба с Китай, но Пекин напомни в каква каша се забърка Путин с Украйна (ОБЗОР – ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес